TOMRA má novú CEO

Tove Andersen nastúpila do TOMRA ako prezidentka a generálna riaditeľka s účinnosťou od 16. augusta 2021.

Nahrádza Stefana Ranstranda, ktorý túto pozíciu zastával posledných 12 rokov, a stáva sa prvou prezidentkou a generálnou riaditeľkou spoločnosti od jej založenia v roku 1972.
Tove Andersen prichádza do TOMRA z poprednej globálnej spoločnosti na výrobu hnojív YARA International, ktorá má tiež ústredie v Nórsku, kde bola výkonnou viceprezidentkou pre Európu.
Predseda predstavenstva TOMRA Jan Svensson povedal: "Predstavenstvo je potešené, že po procese hľadania a jej vymenovaní, ako už bolo oznámené, Tove Andersen teraz nastupuje do TOMRA ako prezidentka a generálna riaditeľka spoločnosti. 

Tove Andersen je osvedčený líder s vynikajúcimi výsledkami, širokými odbornými znalosťami a vášňou pre udržateľnosť. Tove je človek zameraný na ľudí a zákazníka, ktorý podľa nás ideálne vyhovuje spoločnosti TOMRA v jej súčasnej vývojovej fáze. Osobne ma veľmi teší, že sa nám podarilo získať niekoho s jej kalibrom, skúsenosťami a potenciálom.“

Tove Andersen o nástupe do svojej novej funkcie povedala: „TOMRA je spoločnosť, ktorú poznám už mnoho rokov. Vždy na mňa robilo dojem neustále napredovanie jej biznisu a pozícia, ktorú si pod vedením Stefana vytvorila v globálnom meradle.

So zvýšenou pozornosťou pre udržateľnosť všade na svete a osobitne pre obehové hospodárstvo je TOMRA relevantnejšia ako kedykoľvek predtým a má perfektnú pozíciu na to, aby bola aj naďalej veľmi úspešnou spoločnosťou.

Na spoločnosti TOMRA ma obzvlášť priťahuje to, že ide o technologicky založený podnik, ktorý je zameraný na účel a veci rieši v skutočne globálnych rozmeroch. Je to biznis pozitívne ovplyvňujúci svet, v ktorom žijeme.

Teším sa na stretnutie a prácu s výnimočnými tímami v rámci biznisu a na ďalšie presadzovanie vízie spoločnosti TOMRA byť lídrom v oblasti revolúcie zdrojov.“

TOMRA bola založená na inovácii, ktorá sa začala skonštruovaním, výrobou a predajom zálohomatov na automatizovaný zber použitých nápojových obalov.
Dnes firma poskytuje riešenia založené na technológiách, ktoré robia reálnym obehové hospodárstvo s pokročilými systémami zberu a triedenia, ktoré optimalizujú obnovu zdrojov a minimalizujú odpad v potravinárskom, recyklačnom a ťažobnom priemysle.

TOMRA má okolo 100 000 inštalovaných zariadení na viac ako 80 trhoch po celom svete a v minulom roku mala celkové tržby 1 miliardu eur. Skupina celosvetovo zamestnáva približne 4 300 ľudí a je verejne kótovaná na burze v Osle (OSE: TOM).